Pokud jste se rozhodli otevřít novou restauraci, pravděpodobně vás v blízké době čeká mnoho práce, neboť vybudovat výbornou restauraci není vůbec nic jednoduchého. Nicméně pokud se budete držet těchto pravidel, jistě se vám to brzy povede!
Gastro nábytek
Gastro nábytkem se rozum kompletně celé vybavení kuchyně, jako jsou například sporáky, mycí sestavy, digestoře, police, skříně a mnoho dalšího. Kuchyň je srdcem celé restaurace a záleží na ni úspěšnost celého podniku, zejména proto není dobré vybavení podcenit. Víc, než kdekoliv jinde je zapotřebí dbát na kvalitu. Kdybyste chtěli ušetřit na kvalitě, mohli byste riskovat zdraví vašich zaměstnanců i hostů. Veškerý nábytek nacházející se v této místnosti je zapotřebí mít v hodně uspořádaný. Kdyby tomu tak nebylo „cesty“ personálu by se mohly křížit, což by přineslo jen kontraproduktivitu a zdržování od práce. Pokud přesně nevíte, jak by takové správné rozložení mělo vypadat, vždy je lepší nechat si poradit od odborníků.
Nábytek restaurace
Nejen v kuchyni, ale i v restauraci samotné je zapotřebí mít nějaký nábytek. Nežli se rozhodnete bezhlavě nakupovat, určitě byste se měli poradit s designérem. Nezkušený člověk nedokáže navrhnout interiér tak dobře, jako odborník s dlouholetou praxí. Pokud se i přesto rozhodnete vybavovat interiér svépomocí, vždy si předem rozmyslete styl restaurace a barvy. Na paměti mějte i podniky ve vašem blízkém okolí. Nikdy není vhodné napodobovat již něčí styl. Nic nepřiláká nové zákazníky tak, jako neotřelý styl a originalita.
Jídlo
Do moderní restaurace určitě patří hamburgery, do italské špagety, do mexické zase fazole a podobně. To, jaké jídlo se bude vařit, je dobré mít rozmyšlené již před začátkem vybavování, neboť menu by vždy mělo ladit s charakterem restaurace a naopak.
Pokud skombinujete tyto tři faktory a přidáte k nim ještě vstřícné a usměvavé zaměstnance, je úspěch téměř zaručen.