Ten, kdo pracuje v gastronomii, se jistě každý den setkává s nějakou tou pomůckou nebo zařízením, které moderním kuchařům usnadňuje život.
§ Většinou se jedná o nějakou úsporu.
– Vítané jsou všechny.
– Od uspoření času až ke snížení nákladů za elektrickou energii.
K takovým „vychytávkám“, které šetří několik věcí najednou, patří i (do nedávné doby zcela neznámý) KONVEKTOMAT. Přístroje, které známe pod zajímavým názvem konvektomaty, umožnují rychlou a různorodou přípravu jídel včetně jejich pozdějšího šetrného ohřívání. U pomocníka tohoto druhu (oproti některým jiným zařízením), nedochází při další manipulaci s jídlem ke snižování jeho kvality.
Dokáže nejen uvařit, ale i poradit
Dříve se konvektomaty vyráběly pouze pro kuchyně s větší kapacitou. Dnes je běžně najdeme i v mnohých běžných domácnostech. Na jejich výhody přicházejí i majitelé barů, kde slouží k přípravě rychlého občerstvení.
§ Konvektomaty upravují pokrmy pomocí
– páry 60–100 °C
– horkého vzduchu do 300 °C
– kombinace horkého vzduchu a páry do 250 °C.
V tomto zařízení se dá připravovat prakticky vše. Od pečeného vepřového kolena až po minutky.Nejmodernější konvektomaty mají připojení Wi-Fi na Cloud. Což znamená, že nikdy nebudete pozadu v oblasti gastronomie. Díky tomuto připojení jste totiž neustále spojení on-line se světem, kde vládne kuchařské umění. Systém Cloud není určen pouze pro informování přítomného kuchaře o nových receptech, ale je jeho hlavním pomocníkem. Díky němu je snadné vytvořit jakýkoliv pokrm z celého světa.
o Najdete tu
– recepty
– postup přípravy
– varný program
– způsob servírování konkrétního jídla.
Moderní konvektomaty přinášejí svým uživatelům veškerý komfort. Příprava jídel přestává být pouze fyzicky náročným zaměstnáním, ale v budoucnu dosáhne nejvyšší možné kvality. Pokud už na té první příčce nestojí.