Www

Kdo umí, ten umí


Když si malí kluci někdy hrají s bábovičkami nebo kyblíčkem, zřejmě jim ani nepřijde na mysl, že by se mohli v budoucnu něčím trochu podobným i živit. Ale je to tak. Pochopitelně nikde nepotkáme pracanty nosící si v práci kyblíček s lopatičkou z jednoho rohu pískoviště na druhý, ale musíte uznat, že práce v modelárně a slévárně onu dětskou hru trochu připomíná. I když jde samozřejmě o práci daleko náročnější, a to jak co se týká vynakládaných sil, tak i co se týká fortele.

modelárna

Ano, dnes už se naše společnost v mnoha případech neobejde bez těch, jejichž pracovištěm je modelárna. Ti pro své zákazníky vyrábějí na vysoké úrovni a s krátkými dodacími lhůtami komplikované a kombinované slévárenské modely té nejvyšší kvalitativní úrovně, a to díky dlouholetým odborným zkušenostem a vysoké odborné úrovni. Hned pětapadesát lidí tu vyrábí hlavně polystyrenové, ale i dřevěné a blokové modely a makety, vhodné i k výrobě odlitků ze šedé, tvárné litiny, oceli a hliníku, a tím vlastně umožňují výrobu lecčeho odlévaného.

A když už potom máme vše připravené, můžeme si tu nechat ledacos odlít, a to jak ze šedé litiny, tak i z barevných kovů, jmenovitě hliníku či slitin bronzu. Takové kovy se tu prostě taví a formují do forem včetně žíhání na odstranění vnitřního pnutí, hrubování, opracování a kontroly, v čemž je zdejší slévárna nejlepší.

slévárna

A když jsme pak u takových kovů, může nám strojírna nabídnout i výrobu na moderních CNC frézovacích centrech, zakázkovou a malosériovou, obrábění železných a neželezných kovů, opracování hořčíku atd.

Kdykoliv tedy někdo potřebuje nějaké ty modely, kovové odlitky či výrobky, je tady na správném místě. Protože tady pracují lidé, kteří to zkrátka umí. A jsou nám tím daleko prospěšnější než ti, kdo sedí v kdejaké bezvýznamné kanceláři a mají neoprávněný pocit své vlastní důležitosti.