O zelených čajích je známo, že jsou pro lidský organismus nejprospěšnější. 100% přírodní zelený čaj Matcha Tea má ale některá specifika a zvláštnosti. Na webových stránkách Ecoblog.cz se například dozvíte, že ho nemusíte konzumovat jen jako nápoj. A to v teplé či studené podobě.
- Čajový prášek Matcha Tea lze přidávat do různých pokrmů.
- Sladkých i slaných.
Zajímavou chuť dodá například Tiramisu. Experimentovat můžete také při výrobě krémů, pudingů nebo různých druhů těst na sladké i slané pečivo. Může být také součástí mléčných šejků či alkoholických drinků. Velkým bonusem tohoto čaje je to, že při jeho výrobě nedochází k fermentaci a nepřidávají se do něho žádná barviva, přísady nebo konzervanty.
- Recenze na Matcha Tea vám také prozradí, že je to ideální prostředek, díky kterému se dá dokonce zhubnout.
- Zvládne vám zrychlit spalování až o 40 %.
- A to je za krátkou dobu na těle jistě znát.
Energie na několik hodin
Dalším důvodem, proč Matcha Tea pravidelně a natrvalo zařadit do našeho jídelníčku, je získání většího množství energie. Tento přírodní zázrak vám totiž podpoří soustředění až na šest hodin a k tomu dodá dobrou náladu.
- Přitom je mnohem ohleduplnější nežli klasická káva.
- Svou energii totiž uvolňuje pozvolna a není to pro tělo takový šok jako při vypití jednoho „turka“.
Jestliže chcete nejprve vyzkoušet Matcha Tea jako teplý nápoj, pak je návod na jeho přípravu velice jednoduchý. Do vhodné nádoby nasypte dva gramy Matcha Tea. Nádobou může být například šejkr nebo jiná uzavíratelná láhev. Přidejte teplou nebo studenou vodu a protřepejte. Při přípravě teplého čaje by neměla teplota vody přesáhnout 70 %, aby se zdraví prospěšné látky nezničily a také aby se zachovalo aroma a chuť.
- Dobrý tip– čajovým práškem Matcha Tea si můžete vylepšit například džus. Stačí nasypat, vychladit a vzít s sebou na výlet.